trouwen in toscane ervaringen bruidspaar

Jacqueline & Bart : “Een dag om nooit te vergeten”

Het was onze grote dag. Een dag om nooit te vergeten.

Wat was begonnen als een grapje is een droom die uit is gekomen. We zouden eigenlijk in Nederland gaan trouwen. Druk op zoek naar locaties, maar niets voldeed echt aan onze verwachtingen. Voor ons beiden was Italië ons tweede thuis, dus toen ik (Jacqueline) toegaf dat ik als jong meisje al in Italië wilde trouwen zei Bart meteen, nou dan doen we dat toch?!

Maar hoe doe je dat. Stoute schoenen aan en google-en. We kwamen op de website van Trouwen in Toscane en werden verliefd op de verschillende locaties en de prachtige foto’s. Ook de aanpak die sprak uit de website en testimonials paste bij ons. In november zijn we naar Toscane afgereisd om Roos en Sonja te ontmoeten en locaties te bekijken. Vanaf moment 1 was er een klik met Roos en Sonja en we hadden aan een half woord genoeg. De locatie paste precies bij onze wensen. Een droom die uitkwam, een kasteel met eigen kapel voor de kerkelijke ceremonie en plaats voor de gasten om te slapen, het was liefde op het eerste gezicht.

Een korte tijd om de bruiloft te regelen, maar Roos en Sonja hebben er alles aan gedaan om dit geweldig te regelen voor ons. We waren niets zonder jullie.

De avond voor onze huwelijksdag kwamen de gasten aan op het kasteel. Op ontdekkingstocht door het kasteel en prosecco en hapjes op het binnenplein. De romantiek hing al volledig in de lucht. De dag van ons huwelijk worden we gewekt door de zon. In ontspannen sfeer bereid een ieder zich voor op de dag. De kapper en visagist zijn geweldig. En staan ook klaar voor onze gasten.

Onze ontmoeting vindt plaats op de toren van het kasteel. Wat sprookjesachtig met het Toscaanse landschap als decor. Toegejuicht door onze gasten op het binnenplein. De zon is nog aanwezig, maar donkere wolken komen dichterbij. Vervolg is de kerkelijke ceremonie. Alle gasten zijn in de kapel als de deur open gaat en eerst de bruidegom begeleid door zijn zoon, en daarna de bruid met haar vader de kapel betreden. De kapel is versiert met prachtige kaarsen en bloemen door Sonja. Zo ontzettend mooi.

Na een bijzondere ceremonie wordt buiten het bruidspaar opgewacht door de gasten met rijst. Door de regen lukt het niet om de proost buiten te doen, maar dit is super opgelost door Roos, die een kamer heeft omgetoverd. Zo goed met ons meegedacht. Tijdens het aperitief krijgen de kindjes al te eten, volgen de speeches en vloeien wat traantjes. Het diner volgt. In één woord betoverend in de wijnkelder verlicht door alleen kaarsen. Prachtig versierde tafels, met een heerlijk diner met goede wijnen en bruidstaart tot slot. Het feest ging nog door tot de kleine uurtjes.

De volgende dag nog heerlijk ontbeten en genoten van elkaar terugkijkend op de prachtige huwelijksdag. De gasten vlogen terug naar Nederland en wij hebben nog genoten van het schitterende Firenze als huwelijksreis. Leuk om een paar dagen later nog even na te praten met Roos onder genot van een cappuccino.

Dank jullie wel voor deze bijzonder mooie ervaring. Deze woorden doen te kort aan de mooie herinneringen en al jullie inzet en zorg.

Veel liefs Bart en Jacqueline

You may also like

Leave a comment