Lief TiT-team,

Wauw, wat hebben wij een onvergetelijke tijd gehad in het prachtige Toscane! We hadden dit nooit zonder jullie voor elkaar gekregen.

Het was altijd al onze droom om in het buitenland te trouwen. Tijdens onze speurtocht op internet kwamen we al snel terecht op de site van Trouwen in Toscane en wat zag dat er allemaal super romantisch en verzorgd uit. Het team bleek ook nog eens te bestaan uit twee Nederlandse dames, helemaal perfect voor twee niet Italiaans sprekende Nederlanders. Na het invullen van het aanvraag formulier volgde al snel een eerste kennismaking via Skype en voordat we het wisten hadden we definitief besloten om – met de hulp van Trouwen in Toscane – te gaan trouwen in Toscane.

In november zijn we samen met Roos en Sonja naar de burcht gaan kijken waar we ons oog op hadden laten vallen en we waren direct verkocht! Een prachtige locatie boven op een heuvel met authentiek Italiaans ingerichte kamers en precies groot genoeg voor het aantal gasten wat in gedachte hadden. Na het vastleggen van de burcht begon het geregel pas echt. Roos is hierbij een ontzettende steun geweest. Ze stuurde suggesties, reminders, opties en voorbeelden en zorgde er altijd voor dat alles op tijd werd geregeld en vastgelegd. Ook de samenwerking met Sonja was heel fijn. Ze had maar weinig woorden nodig om aan te voelen waar we naar opzoek waren en het eindresultaat was zo ontzettend mooi!

Een paar dagen voor de bruiloft zijn we al richting de burcht gegaan en gedurende de week sloten ook steeds meer vrienden en familieleden zich alvast bij ons aan, heerlijke voorpret! De eigenaar en werknemers van de burcht waren hele fijne en lieve mensen. Ze hebben ons echt speciaal laten voelen tijdens ons verblijf. Op de donderdag voor de bruiloft zijn we in ondertrouw gegaan en daarna is Roos met ons meegekomen naar de burcht om nog een laatste keer de planning door te nemen. Zelfs de stand van de zon op het tijdstip van de ceremonie werd doorgenomen, niets werd aan het toeval overgelaten.

Op vrijdag was het dan eindelijk zover, onze pre-wedding pizzaparty! We hadden prachtig weer en overdag had iedereen gerelaxt bij het zwembad dus de sfeer zat er al goed in. We hebben die avond heerlijke pizza’s gegeten met een prachtige zonsondergang op de achtergrond. Uiteindelijk zijn de voetjes nog tot in de late uurtjes van de vloer gegaan.

De dag van onze bruiloft begonnen we met een gezamenlijk ontbijt waarna iedereen richting het zwembad vertrok. De ceremonie was pas laat in de middag omdat het anders te warm zou zijn. Voordat iedereen zich ging klaarmaken hebben we eerst nog met z’n allen geluncht. Er stond een kraampje waar de gasten verschillende soorten broodjes konden laten maken. Dit was een idee van Roos en echt super leuk.

De ceremonie was heel bijzonder en de setting was prachtig. Twee vrienden hebben onze ceremonie geopend waarna het officiële gedeelte volgde door een super leuke gemeenteambtenaar en tolk. We kregen zelfs een cadeau namens de gemeenteambtenaar. Na de gezamenlijke proost arriveerde de saxofonist en dj en begonnen onze gasten aan het aperitief met hapjes. We hebben hier zelf helaas niet veel van meegekregen omdat we toen met Milos op pad zijn gegaan om foto’s te maken maar de gasten waren razend enthousiast over de saxofonist en dj. De samenwerking met Milos was prettig. Hij geeft veel aanwijzingen, is professioneel en behoorlijk perfectionistisch wat prachtige foto’s oplevert.

Toen we terugkwamen van de foto’s stonden de tafels voor het diner klaar en wauw wat zagen die er fantastisch uit! Tijdens het diner konden we een beetje bijkomen van alle gebeurtenissen en hebben we genoten van het heerlijke eten en de wijn. We sloten het diner af met een spectaculair uitziende millefoglie met vers fruit. Daarna was het tijd voor het feest! Er werd gretig gebruik gemaakt van de cocktailbar en de dansvloer stond vol. De dj voelde perfect aan welke plaatjes goed vielen en hij mixte zelfs een aantal Nederlandstalige hits er doorheen. Na het vertrek van de dj zijn we nog een aantal uurtjes doorgegaan met onze eigen muziek totdat we uiteindelijk in de vroege ochtend moe en voldaan in ons bed belandde.

De volgende dag kregen de gasten ontbijtpakketjes mee voor op de terugweg en zijn we zelf vertrokken richting Sardinië om nog even samen te kunnen nagenieten.
Lieve Roos, Sonja en Milos, wat zijn jullie ontzettend lieve, professionele en enthousiaste mensen. Bedankt voor alles!

Sjors & Sharon

Photogallery – Hamlet Anastasia

Hamlet Anastasia

Trouwen in Toscane - Av fotografie

Larissa & Nate: “We kijken met een heerlijk gevoel terug”

Lieve Roos, Sonja en Florien

We willen jullie nogmaals van harte bedanken voor het organiseren van onze bruiloft. We kijken echt met een heerlijk gevoel terug naar het trouwweekend. De locatie was echt ongelovelijk en alles was goed georganiseerd.
Sonja, de aankleding was echt precies wat we wilden en nog beter!! We waren zo blij dat we niet bezuinigd hebben op de bloemen, want het maakte het plaatje nog 120% beter!!

Elegante ceremonie bij Toscaanse villa

Juliet & Ruben ‘It was all a dream’

Onze bruiloft was onbeschrijfelijk mooi, It was all a dream!
Wij hebben de diensten afgenomen van Roos, Sonja en Milos, wat een super team.

Door COVID hebben wij onze bruiloft moeten verplaatsen en Roos heeft dit allemaal super geregeld, wij hebben hier verder geen zorg aangehad.

Wat voor ons echt een pluspunt was is dat zowel Roos als Sonja Nederlands en Italiaans spreken. Je kunt makkelijk je wens bespreken in het Nederlands en zij zorgen dat dit exact zo bij de leveranciers komt, dit omdat het soms best pittig is in het Engels te communiceren met Italianen. Daarnaast is het mega fijn om een wedding planner te hebben omdat je hierdoor druk afhaalt van een familielid/vriend/vriendin dat zij niet als ceremoniemeester heel de bruiloft hoeven te regelen en daardoor zelf ook echt als gast kunnen genieten op de bruiloft!
Wij hadden op het laatste moment nog redelijk wat wensen of wijzigingen en Roos heeft dit perfect tot in de puntjes geregeld!
Sonja heeft bij ons alle bloemen verzorgd wat zag het eruit als een sprookje we konden ons niet beter wensen!

En Milos heeft onze foto’s gemaakt, doordat Milos in Italië woont weet hij precies op welke tijdstippen de meest mooie foto’s gemaakt kunnen worden qua licht. Daarnaast zijn ook alle foto’s in de avond net zo prachtig geworden wat bij sommige fotografen kan zijn dat dit niet hun specialiteit is omdat het natuurlijke licht weg is.

Echt een aanrader dus om het hele TIT in te huren ze zijn zo op elkaar ingespeeld en als bruid neemt dat een hoop stress weg!

TIT Team wij willen jullie ontzettend bedanken voor ons onvergetelijke fantastische weekend!

Het was een weekend voor in de boeken, we zouden dit zo weer over doen!

Ruben en Juliët

Manon & Michiel: “Het is echt een droom die voor ons uitgekomen is!”

Lieve Roos, Sonja, Milos, Marina, Giorgia, Nerissa, Anne-Jan, DJ, chef en iedereen die aan onze bruiloft meegewerkt hebben,
Wij willen jullie nogmaals echt enorm bedanken voor afgelopen weekend! Wat was het een geweldige bruiloft! Het is echt een droom die voor ons uitgekomen is! Het was nog mooier dan we hadden durven hopen! Alles was perfect! Alles was zo goed verzorgd, waardoor de sfeer lekker ontspannen was en wij konden genieten van al het moois om ons heen en al onze lieve gasten! Het was letterlijk en figuurlijk een gouden dag door de zon die doorbrak met een team van goud! Stuk voor stuk hebben jullie bijgedragen aan deze mooie dag en wat een lieverds zijn jullie allemaal!
De grootste dank gaat natuurlijk uit naar Roos die alles tot in de puntjes georganiseerd heeft!
Echt, petje af allemaal, we zullen onze bruiloft nooit meer vergeten dankzij jullie teamwork!!!
We worden nog steeds emotioneel en krijgen kippenvel als we dingen van onze bruiloft terug halen!
Er zijn geen woorden om jullie te bedanken…
Jullie zijn fantastisch, allemaal! Alle passie, professionaliteit en liefde voor het vak die jullie erin steken, echt geweldig om te mogen ervaren!
Wij wensen jullie al het goeds en nog vele bruiloften toe, want wij weten dat niets mooiers is dan een bruiloft laten verzorgen door dit team!!
Knuffels en veel liefs,
Michiel, Manon & Fay

De styling van jullie diner tafel

De Glazen

Kunnen glazen een (grote) rol hebben bij de styling van jullie diner tafel ? Op elke diner tafel zijn glazen belangrijk, of je nu thuis de tafel dekt, naar een restaurant gaat of aan tafel schuift bij een huwelijksdiner. Glazen kunnen een hoofdrol spelen, of juist niet. Met glazen kun je spelen, vorm en kleur kunnen echt iets toevoegen aan de styling van de dinertafel. Ook is de mix & match van verschillende soorten en kleuren glazen heel erg ‘in’ de laatste paar jaren.

Hieronder zien jullie een aantal voorbeelden. Mocht je ook graag nog even horen en zien wat ik te zeggen en uit te leggen heb over de glazen op jullie tafel, dan staat er onderaan dit blogje een korte video !

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten hoe jullie dinertafel normaal gesproken wordt gedekt.
Bij een huwelijk in Toscane wordt de tafel altijd gedekt met 3 glazen:

  • 1 glas voor de rode wijn,
  • 1 glas voor de witte wijn
  • 1 waterglas
  • soms staat er ook een prosecco / champagne glas op tafel.

Met drie glazen op tafel, kunnen de glazen dus een uitdagend stylingselement zijn. Hieronder een paar voorbeelden van ‘gewone’ wijnglazen, zoals jullie kunnen zien, ligt het accent vooral op de bloemendecoratie en niet op de glazen.

Glazen met een gouden randje

Wat we de afgelopen jaren ook veel zien in de tafelstyling is  de ‘touch of gold’ op tafel. De gouden touch kan terugkomen in het bestek of het onderbord, maar ook in de glazen zoals je hier kunt zien. Op deze manier spelen je glazen een iets belangrijkere rol en kunnen ze overeenkomen met de kleur van het bestek en  / of kleur van de kaarsen houders of ander decor materiaal dat op tafel staat.

Gekleurde glazen

Je ziet het steeds vaker bij de tafelstyling, de gekleurde glazen! Alle glazen kunnen in dezelfde kleur zijn, of er kan 1 gekleurd glas gebruikt worden. De kleuren komen meestal overeen met de bloemen of met de kleur van de tafel / tafelkleed. Met de toevoeging van kleur maak je van je tafel gelijk heel wat bijzonders…dus dare to be different zou ik zeggen!

Ingesneden of vintage glazen

En last but not least, de ingesneden of vintage glazen. Deze glazen werden veel gebruikt de afgelopen jaren en wij moeten zeggen dat ze zeker een mooi element zijn op tafel. Tevens zijn ze meestal wat zwaarder en vallen dus minder snel om ( bv bij een sterke wind ). Deze glazen blijven een absolute aanrader voor elke stylingsfreak!

 

Hieronder een korte video met de uitleg over de glazen op tafel en de mogelijkheden die er zijn om er een prachtige gestylde tafel van te maken.

Foto credits:

Funkybirdphotography

Renske Meinema

June Bug 

Meghan Kay Sadler

On another Coast

Trouwlocaties in Toscane

 

Op bezoek bij een sympathiek agriturismo vlakbij Florence !

 

01/03/2021 – We mogen weer op pad om trouwlocaties in Toscane te scouten! De zon schijnt, nieuwe aanvragen komen weer binnen van bruidsparen die graag willen trouwen in Toscane. Een goede reden om weer eens lekker op pad te gaan. Elk jaar gaan wij in het laagseizoen op zoek naar nieuwe trouwlocaties in Toscane. Dit doen we om onze bruidsparen een zo groot mogelijke keuze te kunnen bieden. Locatie scouten is heel leuk, maar het blijft een tough job om de juiste trouwlocatie te vinden. Er spelen zoveel elementen mee, waar je als wedding planner, bloemist en fotograaf aan moet denken, dat het nooit vanzelfsprekend love at first site is. Hieronder een klein begin van onze lange lijst van MUST HAVES,  die ervoor zorgen dat een locatie een ideale trouwlocatie in Toscane is.
 

  • De locatie heeft minstens 2 plekjes waar in iedergeval de ceremonie en het diner & het aperitief en het feest gehouden kunnen worden.
  • De locatie heeft een goed plan B voor als het weer wat minder is
  • De locatie heeft een goede prijs / kwaliteitsverhouding
  • De locatie heeft een manager of eigenaar die aardig, flexibel en meegaand en meedenkend is.

 
Een paar dagen geleden gingen bij een sympathiek agriturismo kijken in de buurt van Florence en waren blijverrast met de setting die ze aanbieden. Meer weten over deze locatie ? Neem gerust contact met ons op!
 
Kijk hier onder naar onze vlog bij deze locatie !

De styling van jullie bruiloft in Toscane

De styling

Heel langzamerhand is het erin geslopen, als wedding planner wordt er niet alleen van je verwacht om een bruiloft te plannen, maar ook om deze te stylen. Waar de wedding planner geacht werd, een huwelijk te plannen, wordt zij nu ook vaak geacht om deze te stylen. Veel wedding planners doen de styling zelf, kiezen samen met het bruidspaar een stijl uit, de kleuren, de bloemen en sommige wedding planners maken soms zelfs een moodboard voor het bruidspaar.

Roos & Sonja – Trouwen in Toscane & Funkybird firenze stylen een tafel voor een Toscaans huwelijksdiner

Direct contact met de bloemist

Bij Trouwen in Toscane hebben we als sinds jaren de rollen verdeeld en doet Roos de wedding planning en Sonja de bloemen en het grootste deel van de styling. Het bruidspaar heeft dan ook altijd direct contact met Sonja. Het grote voordeel van het directe contact met een bloemiste is, dat zij het bruidspaar gelijk heel veel informatie kan geven. Beschikbaarheid, seizoenen, kleuren en natuurlijk kennis over de bloemen en de planten zelf.

Gepersonaliseerde styling

De laatste paar jaren, wordt de vraag naar een meer gepersonaliseerde styling steeds groter. We zien ook bij de materiaal verhuurders hier in Toscane, dat het aanbod steeds groter wordt op het gebied van tafels, stoelen, tafelkleden, servetten, glazen, bestek en borden. Waar het bruidspaar eerst genoegen nam met een gewoon wit bord, wit servet, silverkleurig bestek en ‘gewone’ wijnglazen , willen zij nu ingesneden glazen, goud bestek en aparte onderborden. Om deze steeds grotere vraag tegemoet gekomen, is Roos zich steeds meer gaan concentreren op de wedding styling. In de komende maanden lift zij dan ook graag een tipje van de sluier op en deelt ze haar kennis, die zij de afgelopen jaren heeft opgedaan in de Toscaanse wedding branch .

Roos: “Laten we gelijk met de tafel styling van het huwelijksdiner beginnen”

Door annullering en verzettingen van de huwelijken van het jaar 2020, hebben Sonja en ik eindelijk de tijd gehad om weer eens lekker creatief bezig te zijn. We hebben een mooie photoshoot op het strand georganiseerd EN een gezellige photoshoot in onze eigen studio. Vooral bij de laatste shoot, ben ik in detail getreden en heb ik een korte video gemaakt over de styling van de tafel.

Meer weten over de styling van de diner tafel tijdens jullie Toscaanse bruiloft ? stay tuned!