De styling van jullie diner tafel

De Glazen

Kunnen glazen een (grote) rol hebben bij de styling van jullie diner tafel ? Op elke diner tafel zijn glazen belangrijk, of je nu thuis de tafel dekt, naar een restaurant gaat of aan tafel schuift bij een huwelijksdiner. Glazen kunnen een hoofdrol spelen, of juist niet. Met glazen kun je spelen, vorm en kleur kunnen echt iets toevoegen aan de styling van de dinertafel. Ook is de mix & match van verschillende soorten en kleuren glazen heel erg ‘in’ de laatste paar jaren.

Hieronder zien jullie een aantal voorbeelden. Mocht je ook graag nog even horen en zien wat ik te zeggen en uit te leggen heb over de glazen op jullie tafel, dan staat er onderaan dit blogje een korte video !

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten hoe jullie dinertafel normaal gesproken wordt gedekt.
Bij een huwelijk in Toscane wordt de tafel altijd gedekt met 3 glazen:

  • 1 glas voor de rode wijn,
  • 1 glas voor de witte wijn
  • 1 waterglas
  • soms staat er ook een prosecco / champagne glas op tafel.

Met drie glazen op tafel, kunnen de glazen dus een uitdagend stylingselement zijn. Hieronder een paar voorbeelden van ‘gewone’ wijnglazen, zoals jullie kunnen zien, ligt het accent vooral op de bloemendecoratie en niet op de glazen.

Glazen met een gouden randje

Wat we de afgelopen jaren ook veel zien in de tafelstyling is  de ‘touch of gold’ op tafel. De gouden touch kan terugkomen in het bestek of het onderbord, maar ook in de glazen zoals je hier kunt zien. Op deze manier spelen je glazen een iets belangrijkere rol en kunnen ze overeenkomen met de kleur van het bestek en  / of kleur van de kaarsen houders of ander decor materiaal dat op tafel staat.

Gekleurde glazen

Je ziet het steeds vaker bij de tafelstyling, de gekleurde glazen! Alle glazen kunnen in dezelfde kleur zijn, of er kan 1 gekleurd glas gebruikt worden. De kleuren komen meestal overeen met de bloemen of met de kleur van de tafel / tafelkleed. Met de toevoeging van kleur maak je van je tafel gelijk heel wat bijzonders…dus dare to be different zou ik zeggen!

Ingesneden of vintage glazen

En last but not least, de ingesneden of vintage glazen. Deze glazen werden veel gebruikt de afgelopen jaren en wij moeten zeggen dat ze zeker een mooi element zijn op tafel. Tevens zijn ze meestal wat zwaarder en vallen dus minder snel om ( bv bij een sterke wind ). Deze glazen blijven een absolute aanrader voor elke stylingsfreak!

 

Hieronder een korte video met de uitleg over de glazen op tafel en de mogelijkheden die er zijn om er een prachtige gestylde tafel van te maken.

Foto credits:

Funkybirdphotography

Renske Meinema

June Bug 

Meghan Kay Sadler

On another Coast

You may also like

Leave a comment