De symbolische ceremonie

Een symbolische ceremonie in Toscane heeft geen wettelijke waarde. Er wordt meestal voor een soort gelijke ceremonie gekozen omdat het niet op alle accommodaties in Toscane mogelijk is om voor de wet te trouwen. Vandaar dat de symbolische ceremonie een goede uitweg biedt. Meestal trouwt het bruidspaar officieel in eigen land, om vervolgens hun ringen en geloften in Toscane te wisselen. De ceremonie kan worden voorgegaan door een vriend of familielid, of door onze ‘bijzondere trouwambtenaar’ Marina. Marina is Nederlands en woont al meer dan 15 jaar in Toscane. Ze heeft in de afgelopen jaren al menig symbolische ceremonie voor mogen gaan. De ceremonies van Marina zijn; relaxed, persoonlijk & vol emotie ( een lach en een traan ). Een zeer waardevolle toevoeging aan jullie Toscaanse bruiloft.

Symbolische rituelen

Tijdens de Symbolische ceremonies wordt er ook vaak gebruik gemaakt van bepaalde rituelen. Vooral het ‘wijn ritueel’ is zeer populair. Bij dit ritueel koopt het bruidspaar een mooie wijn in Toscane. Tijdens de ceremonie schrijven de gasten hun wensen aan het bruidspaar op een kaartje. Dit kaartje wordt dan samen met de wijn in een kistje gedaan. Dit kistje wordt door bruidegom en bruid dichtgeslagen met een aantal spijkers. Na 5 jaar, mag het bruidspaar het kistje openmaken; een speciaal moment, om de wensen van jullie naasten te lezen die 5 jaar geleden zijn geschreven.

Trouwen op een trouwlocatie

Wettelijk trouwen op een trouwlocatie in Toscane is bureaucratisch gezien, in een handomdraai geregeld. Echter kan er niet overal getrouwd worden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een gemeenteambtenaar naar ‘jullie’ trouwlocatie (accommodatie ) te laten komen. Het burgerlijk huwelijk kan dan ook alleen maar plaatsnemen in en bij een trouwlocatie die eigendom is van de desbetreffende gemeente. Wel komen er elk jaar meerdere bijzondere trouwlocaties bij. In dit geval geeft de gemeente toestemming om op de accommodatie het burgerlijke huwelijk te mogen vieren. Denk hierbij vooral aan historische panden zoals: kastelen, burchten en villa’s. Kijk voor meer informatie ook hier > ‘Trouwen op een accommodatie in Toscane’
 

Trouwlocaties voor het burgerlijke huwelijk

Wij organiseren graag jullie burgerlijke huwelijk op een idyllische trouwlocatie. Wat dachten jullie van een pleintje, midden in een klein Toscaans dorp ? Een kapelletje midden in de wijngaarden of buiten bij een mooie villa. ook is het mogelijk op de binnenplaats van een kasteel voor de wet te trouwen.

Houd er altijd wel rekening mee, dat jullie minstens 2 dagen voor de trouwdatum, in Toscane moeten zijn. Dit om de originele papieren voor het burgerlijke huwelijk te overhandigen en een verklaring af te leggen bij de plaatselijke burgerlijke stand.
 

Trouwlocaties voor het religieuze huwelijk

Italië is een katholiek land en de meeste kerken zijn dan ook katholiek. Het is niet altijd makkelijk om een kerk als trouwlocatie te vinden. De plaatselijke priester moet namelijk altijd toestemming geven aan het (buitenlandse) koppel. En lang niet alle priesters geven deze toestemming. Gelukkig hebben wij van Trouwen in Toscane een aantal goede contacten met lokale priesters, waardoor wij vrijwel altijd een mooie kerk als trouwlocatie kunnen voorstellen.

Het is tevens mogelijk om een protestants huwelijk in een katholieke kerk te vieren. Dit wordt mogelijk gemaakt door een wederzijdse overeenkomst tussen beide kerken / geloven. Echter heeft het bruidspaar ook hier de toestemming nodig van de plaatselijke priester.

In trouwlocaties bij accommodaties zoals privé kapelletjes en kerkjes, is het meestal niet mogelijk om ‘wettelijk’ voor de kerk te trouwen. Wel is het mogelijk hier een blessing te houden, dus een inzegening van een priester. Deze blessing heeft dus verder geen kerkelijke of ‘wettelijke’ waarde en hier komt geen documentatie aan te pas.
 

Graag meer weten over deze service van Trouwen in Toscane ?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan !

Informatie aanvragen

Trouwen op een accommodatie

In Toscane bestaat de mogelijkheid om op een accommodatie te kunnen trouwen. Dit betekend dat jullie dus niet jullie accommodatie hoeven te verlaten, om het burgerlijk huwelijk te vieren. Dit kan dan gelijk op de accommodatie  waar het huwelijksfeest wordt gehouden. Elke gemeente in Italë kan er voor kiezen om bepaalde accommodaties toestemming te geven om het burgerlijk huwelijk te vieren. Echter wil niet elke gemeente dit doen. Gelukkig zijn er heel wat gemeenten in Toscane die in de afgelopen jaren toestemming hebben gegeven aan burchten, kastelen & villa’s om het wettelijke huwelijk te kunnen voldoen.
 

Wat houdt trouwen op een accommodatie in

Het kan zijn dat er door de gemeente een bepaalde plek wordt aangegeven op de accommodatie waar het bruidspaar kan trouwen, dit kan bijvoorbeeld een zaaltje zijn. Maar meestal is de keuze aan het bruidspaar en kan de ceremonie dus plaatsnemen waar het bruidspaar wil.
Trouwen in Toscane werkt samen met een aantal accommodaties, waar het mogelijk is om wettelijk te trouwen op de accommodatie zelf. het betreft een burcht en een kasteel.

Veel accomodaties in Toscane hebben ook een privé kapel. Helaas is het bijna nooit mogelijk om hier ‘wettelijk’ voor de kerk te trouwen. Veel bruidsparen kiezen er in dit geval voor, om een blessing te laten doen. Deze blessing kan gedaan worden door een priester of pastoor die het bruidspaar zelf meeneemt naar Toscane. Trouwen in Toscane heeft verschillende contacten met priesters die zowel katholieke als protestantse blessings doen in de engelse, duitse en Italiaanse taal.

Kiezen jullie er toch voor om op een trouwlocatie te trouwen ? lees hier dan meer > Trouwen op een trouwlocatie

 

Graag meer weten over deze service van Trouwen in Toscane ?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan !

Informatie aanvragen