Trouwen op een trouwlocatie

Wettelijk trouwen op een trouwlocatie in Toscane is bureaucratisch gezien, in een handomdraai geregeld. Echter kan er niet overal getrouwd worden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een gemeenteambtenaar naar ‘jullie’ trouwlocatie (accommodatie ) te laten komen. Het burgerlijk huwelijk kan dan ook alleen maar plaatsnemen in en bij een trouwlocatie die eigendom is van de desbetreffende gemeente. Wel komen er elk jaar meerdere bijzondere trouwlocaties bij. In dit geval geeft de gemeente toestemming om op de accommodatie het burgerlijke huwelijk te mogen vieren. Denk hierbij vooral aan historische panden zoals: kastelen, burchten en villa’s. Kijk voor meer informatie ook hier > ‘Trouwen op een accommodatie in Toscane’
 

Trouwlocaties voor het burgerlijke huwelijk

Wij organiseren graag jullie burgerlijke huwelijk op een idyllische trouwlocatie. Wat dachten jullie van een pleintje, midden in een klein Toscaans dorp ? Een kapelletje midden in de wijngaarden of buiten bij een mooie villa. ook is het mogelijk op de binnenplaats van een kasteel voor de wet te trouwen.

Houd er altijd wel rekening mee, dat jullie minstens 2 dagen voor de trouwdatum, in Toscane moeten zijn. Dit om de originele papieren voor het burgerlijke huwelijk te overhandigen en een verklaring af te leggen bij de plaatselijke burgerlijke stand.
 

Trouwlocaties voor het religieuze huwelijk

Italië is een katholiek land en de meeste kerken zijn dan ook katholiek. Het is niet altijd makkelijk om een kerk als trouwlocatie te vinden. De plaatselijke priester moet namelijk altijd toestemming geven aan het (buitenlandse) koppel. En lang niet alle priesters geven deze toestemming. Gelukkig hebben wij van Trouwen in Toscane een aantal goede contacten met lokale priesters, waardoor wij vrijwel altijd een mooie kerk als trouwlocatie kunnen voorstellen.

Het is tevens mogelijk om een protestants huwelijk in een katholieke kerk te vieren. Dit wordt mogelijk gemaakt door een wederzijdse overeenkomst tussen beide kerken / geloven. Echter heeft het bruidspaar ook hier de toestemming nodig van de plaatselijke priester.

In trouwlocaties bij accommodaties zoals privé kapelletjes en kerkjes, is het meestal niet mogelijk om ‘wettelijk’ voor de kerk te trouwen. Wel is het mogelijk hier een blessing te houden, dus een inzegening van een priester. Deze blessing heeft dus verder geen kerkelijke of ‘wettelijke’ waarde en hier komt geen documentatie aan te pas.
 

Graag meer weten over deze service van Trouwen in Toscane ?

Vraag vrijblijvend meer informatie aan !

Informatie aanvragen