Trouwen in Toscane ervaringen funkybirdphotograhphy

Linsey & Dennis : “Liefde, passie en professionaliteit”

Lieve Roos, Sonja en Milos,

Trouwen in Toscane maakte onze mooiste dromen waar! Wat zijn jullie drie ongelofelijke toppers! Drie individuen die met zoveel liefde, passie en professionaliteit hun werk doen. Ik herinner me nog als de dag van gisteren het allereerste proosttafeltje dat ik voorbij zag komen op social media. Wauw, wat een indrukwekkend beeld – ik kon het niet meer loslaten, en kwam uit op de website van ‘Trouwen in Toscane’.

In december van 2015 was het zover. Op het allermooiste plekje van de Maldiven vroeg Dennis mij ten huwelijk. Ik,Linsey, heb altijd stoer geroepen dat trouwen van mij niet zozeer hoefde. Een bruidsjurk was al helemaal niet mijn ding.Maar, mocht ik ooit trouwen, dan wist ik wel dat ik het niet op een standaard manier wilde vieren, en in de aanwezigheid vanal onze dierbaren. Het werd al snel duidelijk dat we onze bruiloft wilden vieren in het zonovergoten Italië! Zo kwam dan ook die herinnering terug aan dat unieke proosttafeltje op die prachtige plek in Toscane.

Het allereerste contact met Trouwen in Toscane was voor ons nog heel spannend. We hadden een budget in gedachten, maar merkten al heel snel dat we dat wilden laten voor wat het was. Waar het ons om ging, was het waarmaken van onze droom! Na veel telefoongesprekken en e-mailberichten vlogen wevoor het eerst naar Toscane om Roos (de weddingplanner) te ontmoeten. Maar niet alleen met Roos, ook met Sonja (de weddingstyliste) en Milos (de fotograaf) maakten we kennis tijdens dat eerste weekend. Wat een enthousiaste mensen kwamen daar bij elkaar! De locatie overrompelde ons meteen. Een groot landgoed, met een geweldig uitzicht… voor ons én onze lieve familie en vrienden alleen? Ik zag het al helemaal voor me: lange, mooi aangeklede tafels boordevol Italiaans eten en een gezelschap dat glinstert in de stralen van de ondergaande zon; geen ‘gewone’ Nederlandse bruiloft, maar een droomhuwelijk in het prachtige Toscane.

Na onze eerste kennismaking begon het organiseren van de bruiloft dan echt. Details, details en nog eens details – wat vond ik ze belangrijk! Ik kon er geen genoeg van krijgen en kon niet wachten tot ik de eerste sfeerbeelden van Sonja ontving. Niet alleen de bloemen, maar ook details als tafels, stoelen, tafelkleden en zelfs deurhangers. En wat dacht je van het overheerlijke Italiaanse eten in combinatie met de speciaal voor ons geselecteerde wijnen? Over ieder aspect van de voorbereiding was wel een keuze te maken. Het was een geweldige tijd van voorpret die iedere dag wel een uurtje (of twee of drie of vier) in beslag nam. De laatste weken duurde lang, en de spanning bouwde op….

Op 11 september was het zover: onze gasten kwamen aan op het vliegveld. Hier begon het avontuur dan echt. Geheel in stijl verwelkomden we onze gasten met een spandoek. Wat waren we blij om hen het mooie Toscane te laten zien, en onze locatie in het bijzonder. De aankomst bij de locatie was tot in de puntjes geregeld. Vanaf hier wil ik dan ook alle lof aan Trouwen in Toscane en het team van de burcht geven. Er stond een prachtige, charmant aangeklede proosttafel op ons te wachten toen we binnenkwamen. Na een welkomstwoord van Dennis en een moment van toasten, was het tijd om onze gasten hun kamers te wijzen: elegante, romantische suites,geheel in de stijl van de bruiloft. Er volgde een ontspannen middag met voor sommigen een wandeling door de glooiende heuvels, en voor anderen juist een verfrissende duik in het zwembad van de burcht. Die avond al, de eerste avond, stond er een smaakvol gedekte tafel en barbecue-buffet op ons te wachten. We aten, dronken, dansten, en lachten tot laat in de avond, en genoten al volop van elkaars aanwezigheid. Wat was dat fijn! Kan het nog mooier? Ja, het kan nog mooier.

Onze trouwdag brak aan! Dat brengt ons bij 12 september 2016. Een dag om nooit meer te vergeten, om nooit meer los te laten.

Tijdens het schrijven van deze recensie krijg ik tranen in mijn ogen. Als ik terugdenk aan Roos en Sonja én het hele team dat hen ondersteunde, weet ik de woorden niet te vinden om uiting te geven aan mijn dankbaar. Wat zijn we Trouwen in Toscane dankbaar voor het realiseren van onze droom, ons sprookje. Het laat ons niet los, het laat onze gasten niet los…Iedereen vond het geweldig. Zoveel passie, zoveel liefde, en écht ons verhaal dat werd verteld. Met een traan, maar zeker ook met een hele grote glimlach. Alles, maar dan ook alles klopte: de prachtige locatie, het lekkere weer, de emotionele ceremonie, tot aan het magische diner en het oh zo gezellige feest dat ons meesleepte tot in de vroege uurtjes… Het voelde alsof we samen één grote Italiaanse familie waren. Zogemoedelijk, zo intiem!

Onze huwelijksdag begon op een erg ontspannen manier. Na een heerlijk ontbijt gingen we lekker bij het zwembad liggen.Ik stelde het moment van klaarmaken steeds maar uit. Toch was dit moment – samen met mijn moeder, een vriendin en de kapster – erg bijzonder. Van het resultaat krijg ik nog steeds kippenvel. Ik mocht de grote trap aflopen, op weg naar de romantisch aangeklede pergola, waar de ‘first look’ zouplaatsvinden – de eerste keer dat Dennis mij in mijn trouwjurk zag, omringd door al onze lieve familie en vrienden. Niet alleen dit moment, maar ook de ceremonie was erg warm en emotioneel. We zijn getrouwd in een prachtig gelegen kapelletje waar vanuit we genoten van een waanzinnig mooi uitzicht. De kapel was gedecoreerd met een witte loper, met heerlijk geurende bloemen, en kandelaars. Mijn vader heeft me naar het altaar gebracht, en me voorin de kapel aan Dennisweggegeven. De ceremonie was omgeven door muziek, en Dennis en ik spraken onze persoonlijke geloften naar elkaar uit. Het was een emotionele dienst, die we afsloten met drie rondjes lopen om de kapel. Een ontzettend dierbaar moment, dat niet in woorden is uit te drukken. Hoe bijzonder is het als je je realiseert dat je dit met al je dierbaren – en in het bijzonder mijn opa en oma – mocht meemaken. Het voelt nog steeds alsof we leven in droom, en er maar niet uit willen ontwaken…

Na de ceremonie gingen onze gasten terug naar de trouwlocatie. Daar stond een heerlijk aperitief van Italiaanse hapjes op hen te wachten, terwijl Dennis en ik meegingenvoor de fotoshoot. Na de fotoshoot was het tijd voor de felicitaties en speeches, en was er gelegenheid om ons klaar te maken voor het diner. Opnieuw een magisch moment: wat een droomtafel vol bloemen en kaarsen die ons meevoerde op een culinaire reis door Italië! Na het aansnijden van de bruidstaart was het tijd voor de openingsdans, waarna er feest werd gevierd tot diep in nacht…

En dan, de volgende ochtend, wordt je wakker, en is er zelfs nog gelegenheid om lekker te ontbijten met je gasten en samen na te genieten van een onvergetelijke, magistrale dag. Veel te snel kwam er na dit ontbijt een einde aan ons droomweekend!

Wij bevelen Trouwen in Toscane bij iedereen aan! Het is nog maar net voorbij en we hebben de eerste foto’s al ontvangen van Milos. Wat zijn ze mooi! Binnenkort ontvangen de filmvan Wendy, waarin we met veel liefde en plezier kunnen terugkijken naar onze droomdag. En niet geheel onbelangrijk:we hebben een paar heerlijke flessen Toscaanse wijn meegekregen om het gevoel mee terug te halen. Het liefst willen we jullie nu al reserveren voor ons eerste jubileum over vijf jaar. Kan dat al worden vastgelegd? 😉

 

Een hele dikke knuffel en kus van ons,

Dennis & Linsey

You may also like