HET TEAM

De kern van het team van Trouwen in Toscane, bestaat uit Sonja de Graaf en Roos van der Wielen, twee enthousiaste vrouwen die vloeiend Nederlands en Italiaans spreken en al meer dan 15 jaar in Florence wonen.

Roos v/d Wielen

Oprichtster van Trouwen in Toscane, Weddingplanner & designer

Wij weten als geen ander dat het organiseren van een huwelijk in het
buitenland geen makkelijke klus is. Via mijn website ben ik meerdere
malen in contact gekomen met aanstaande bruidsparen die tegen
de bureaucratische muur aanliepen en mij om hulp en raad vroegen .

Via de website www.ontdekflorence.nl, heeft Roos al menig Nederlands paar geholpen met de bureaucratische rompslomp die een huwelijk in Italie met zich mee kan brengen. Langzamerhand begon het idee om aanstaande Nederlandse bruidsparen niet alleen met de bureaucratische problemen te helpen, maar ook met de hele organisatie van het huwelijk en zo werd Trouwen in Toscane geboren. Ook koesterde zij al van kinds af aan, de passie voor (diy) decoratie, bloemen & design. Toen Roos gedurende het schrijven van de stedengids 100% Florence (Mo’Media) Sonja tegen kwam, was het team van Trouwen in Toscane snel kompleet.

Sonja de Graaf

Mede oprichster van Trouwen in Toscane & Wedding designer

Het grote voordeel voor aanstaande bruidsparen is, dat wij heel veel zelf
doen en dat scheelt enorm in de kosten. Denk hierbij aan de bruids-
fotografie, de bloemen en de decoratie

Na een aantal jaren voor één van de bekenste bloemenwinkels van Florence te hebben gewerkt (La Rosa Canina), was de droom van een eigen bloemenwinkel een logisch vervolg. In 2010 opent Funky Bird zijn deuren en wordt zo de eerste Nederlandse bloemenwinkel in het centrum van Florence. In 2012, door het enorme succes van Trouwen in Toscane, besluit Sonja haar winkel te sluiten en zich geheel te wijden aan huwelijken. Sonja heeft meer dan 15 jaar ervaring met bloemschikken. 

HET TEAM

DE MEDEWERKERS

Milos

Huwelijksfotograaf / Funkybird Photography

I enjoy working with you and have fun creating your images documenting
the day as a story that can be looked back on for years to come.

His way of working is friendly and unobtrusive and the main asset is simply that he feels lucky to be able to do what he loves most in a surrounding that has given him so much. Green hills, vineyards, olive trees, blue skies, historical castles and villas; the pallet of gorgeous colors and backdrops is infinite.

Details of the decoration, sunlight filtering through the clouds, the poolside cocktail, a spontaneous smile or embrace. All of these elements are important and Milos will be there to capture it all!

Milos verzorgt  al jaren de bruidsfotografie van de meeste huwelijken die door Trouwen in Toscane worden georganiseerd, dit resulteert in een hele goede samenwerking; een goude driekhoek die hij samen met zijn vrouw Sonja en Roos door de jaren heen heeft gecreërd, hier haalt elk bruidspaar dan ook grote voordelen uit en geven de foto’s een extra dimensie.

Marina

Tolk & celebrant symbolische ceremonies

Bij elk huwelijk, trouw ik een beetje mee!

Marina woont sinds het begin van deze eeuw in Italië en combineert de zorg voor haar kinderen met haar werk als stadsgids van Siena en Florence. Omdat dit werk  erg intensief is, maar ze ook van het weddingplannen geniet, is ze meer dan blij deze twee activiteiten te combineren.

Als sinds het ontstaan van Trouwen in Toscane wordt Marina ingeschakeld als tolk voor de wettelijke huwelijken. Het tolken schept al een bijzondere band met een bruidspaar en de stap om celebrant voor de symbolische ceremonies te worden was snel gemaakt, Marina wil graag de mensen echt iets meegeven.

Elke ceremonie is een beleving, het contact met het bruidspaar, de samenwerking, de uitdaging om de lach en de traan op te wekken, daar gaat haar hele hart in.

Valentina

Weddingplanner

“Valentina, Na jaren in de mode industrie te hebben gewerkt, heb ik een
aantal jaren geleden besloten om mij geheel op mijn droom te storten: het organiseren van huwelijken in Toscane.”.

De liefde voor talen bracht Valentina al snel buiten de grenzen van haar geliefde Italië; zo studeerde zij in Engeland, Duitsland en in Amerika. Valentina is gek op reizen, andere culturen en tradities.

De speciale band met Nederland werd gecreërd tijdens haar verblijf van een aantal jaren, in het zuiden van ons land.

Valentina vult met haar organisatietalent, ervaring in de weddingplanning branch en de kennis van de Nederlandse taal, het team van Trouwen in Toscane perfect aan.

DE MEDEWERKERS

WAT DOEN WIJ

Trouwen in Toscane organiseert jullie huwelijk van top tot teen. Van kleine intieme huwelijken op typische Toscaanse locaties tot grote romantische huwelijken in mooie villa’s of kastelen.

DAGEN VOOR EN NA HET HUWELIJK

Trouwen in Toscane organiseert niet alleen de huwelijksdag, maar ook de dagen die voor en na het huwelijk plaats vinden. Denk aan leuke uitstapjes, een gezellig pizza-party, het vervoer van en naar het vliegveld, extra lunches, diners en vermaak.

WEDDING DESIGN

Naast de oganisatie van jullie  Toscaanse bruiloft, is het design van jullie huwelijk één van onze sterkste punten; Waarbij wij vooral veel aandacht besteden aan de aankleding van de trouwlocatie, en accommodatie (lunch/diner, feest etc.) Waar vooral kleur, stijl & mood een hoofdrol spelen.

trouwen in toscane
 

Trouwen in Toscane organiseert en regelt voor jullie:

 

 • Het bureaucratische gedeelte van het burgelijk huwelijk, denk bijvoorbeeld aan de verplichte tolk .
 • Symbolische ceremonies met Nederlands sprekende ‘inzegener’ ook voor same sex huwelijken.
 • Wij bieden een grote keuze op het gebied van typische Toscaanse accommodaties aan. Bij alle accommodaties bestaat de gelegenheid te kunnen  overnachten, meestal met een min. van 2 a 3 overnachtigen. Op dezelfde accommodatie kan ook het diner (of lunch) plaats vinden, het feest en in sommige gevallen ook het burgerlijke huwelijk.
 • Mocht het niet mogelijk zijn om op de accommodatie het burgerlijk huwelijk plaats te laten nemen, dan stellen wij jullie graag een aantal unieke trouwlocaties voor.
 • Bij een meerdaags verblijf organiseren wij graag voor bruidspaar en genodigden bezigheden; zoals wijn tours, tours door Florence en/of Toscane , kinder schmink hoek, brunches, welkom/rehearsal diners, afscheidsdiners  en nog veel mee
 • Wij organiseren het vervoer van gasten en bruidspaar van en naar het vliegveld, van en naar de eventuele trouwlocatie en tijdens tours.
 • Wij leggen (waar mogelijk) een groot accent op het wedding design en leggen door middel van een moodboard, verschillende ideeën aan jullie voor; denk hierbij aan kleur, mood, bloemensoort en stijl.
 • Wij verzorgen de huwelijksfotografie.
 • De muziek tijdens de huwelijkplechtigheid en bij de lunch, diner, trouwparty enz.
 • kindervermaak.
 • Kapper en visagiste.
 • Catering voor lunch en/of huwelijksdiner
 • Personal shopping tours.
 • Verlovings photoshoot in Florence en omstreken.
 • En nog veel en veel meer….

 

Graag meer weten of een offerte aanvragen? Klik hier

 

*Het is voor same sexcouples  niet mogelijk om in Italie voor de wet of de kerk te trouwen. Wel hebben wij de gelegenheid het huwelijk in te laten zegenen (engels)  in een klein privé kerkje. Uiteraard verzorgen wij ook mooie en suggestieve symbolische huwelijken in parken en tuinen, aan zee of andere alternatieve locaties (kerkjes, kastelen etc.).

WAT DOEN WIJ

WERKWIJZE

Het team van Trouwen in Toscane opereert vanuit Florence, hoofdstad van Toscane en wieg van de Italiaanse renaissance. Vanuit het hart van deze prachtige stad, organiseren en plannen wij jullie aanstaande huwelijk met enthousiasme en professionaliteit.

 

Het eerste contact met Trouwen in Toscane kan op de volgende manieren gelegd worden:

 

Na het eerste contact dat meestal door middel van ons vrijblijvende offerte formulier ontstaat, vind er een mail wisseling en/of telefonisch gesprek plaats en wordt er in de meeste gevallen een locatiebezoek gepland.

Na het geplande locatiebezoek, maakt het bruidspaar haar keuze; er wordt een optie gezet op de services van Trouwen in Toscane, de ideale accommodatie en de eventuele trouwlocatie. Vervolgens ontvangt het bruidspaar de overeenkomst van Trouwen in Toscane en kan de organisatie van jullie huwelijk beginnen!

Wij nodigen jullie van harte uit om naar Toscane te komen en de accommodaties en trouwlocatie(s) samen met ons te bezichtigen en eventueel een verlovings photoshoot te maken in Florence.

Mochten jullie niet in staat zijn naar Toscane af te reizen, maar willen jullie wel een heel duidelijk beeld en zicht hebben op de verschillende locaties en mogelijkheden? Geen probleem Trouwen in Toscane beschikt over zeer gedetailleerde foto’s en in sommige gevallen ook film-materiaal van alle aangeboden locatie’s,  zodat jullie nooit voor verassingen komen te staan.

WERKWIJZE

FAQ

1. Waar organiseert Trouwen in Toscane bruiloften?

De naam zegt het al! Wij organiseren hoofdzakelijk bruiloften in Toscane. Toscane is de bekendste provincie van Italië en geliefd over de hele wereld. De prachtige kunststeden als FirenzePisa en Siena, de mooie middeleeuwse burchten zoals San Gimignano en Pienza, laten zien hoe rijk  Toscane is aan kunst, cultuur en geschiedenis. Wij werken hoofdzakelijk in de mooiste gebieden tussen Florence en Siena die wij op ons duimpje kennen, maar zijn op aanvraag ook aanwezig in de overige Toscaanse streken.

2. Kan Trouwen in Toscane ook alleen een deel van ons huwelijk regelen ?

Ja, wij kunnen ook alleen een (klein) deel van jullie huwelijk organiseren. Misschien hebben jullie alleen getuigen nodig of een tolk (verplicht). Jullie zijn alleen opzoek naar een mooie locatie voor de ceremonie of een goede catering, een Nederlands sprekende fotograaf en/of bloemiste ? Vraag gelijk meer informatie via ons offerte formulier of schrijf een e-mail naar: info@trouwenintoscane.nl

3. Wat is de werkwijze van Trouwen in Toscane?

zie  pagina ‘Werkwijze’

4. Wie is/zijn Trouwen in Toscane ?

zie  pagina ‘Wedding designers’

5. Hebben wij een tolk nodig tijdens het burgelijk huwelijk ?

Ja, jullie hebben een (Nederlands sprekende) tolk nodig

6. Hoeveel getuigen hebben wij nodig tijdens het burgelijk huwelijk ?

Twee getuigen bij het burgelijk huwelijk zijn verplicht, (1 getuige voor de bruid en 1 getuige voor de bruidegom). Dit is tevens ook het maximaal aantal getuigen, er zijn uitzonderingen maar dat ligt vooral aan de ambtenaar die het huwelijk verbindt.

7. Organiseert Trouwen in Toscane ook extra activiteiten buiten het huwelijk om ?

Ja. Wij verzorgen tours op maat (neem ook een kijkje bij onze tour pakketten) waaronder wijnproeverij tours, tours door Florence en provincie. Wij verzorgen ook personal shopping tours, tours inclusief verlovings photoshoot en wij beschikken over een locatie die meerdere aktiviteiten organiseert met onderandere; wijnmaken, olijfolie maken, kookcursus, rondleidingen in boerenmuseum, paardrijden, speciale rondleidingen voor kinderen, speciale middeleeuwse avonden, houtskool maken enz.

8. Waarom is het beter om een Nederlandse wedding planner in Toscane, in te schakelen om ons huwelijk te organiseren ?

Een bruiloft neemt een hele organisatie met zich mee, vooral als je dit in het buitenland wil gaan doen. Het grote voordeel van een wedding planner ter plekke is dat hij of zij de taal spreekt, de juiste contacten heeft en de vele mogelijkheden kent om het dan nog niet te hebben over de moeite en de stress die jullie wordt vermeden. Jullie komen op de mooiste dag van jullie leven nooit voor nare verassingen te staan en hoeven tijdens jullie huwelijk alleen maar van elkaar, de genodigden en het prachtige Toscaanse landschap te genieten.

9. Is ‘Trouwen in Toscane’ duur ?

Nee, Trouwen in Toscane is niet duur. Teneerste omdat je de gehele, vaak  ingewikkelde en tijdrovende organisatie aan ons overlaat en zelf niks of alleen de leuke dingen doet. Het team van Trouwen in Toscane doet veel zelf en er wordt dus een stuk minder uitbesteed, dit betekend voor jullie een enorm financieel voordeel. Tevens betaal je op maat en kunnen jullie zelf bepalen wat Trouwen in Toscane regelt en wat jullie zelf willen regelen dmv van twee verschillende overeenkomsten; ‘volledige organisatie’ & ‘partiële organisatie’. Wil je graag een vrijblijvende offerte laten opmaken? KLIK HIER !

10. Wat gebeurt er als het huwelijk buiten georganiseerd wordt en het gaat regent?

Trouwen in Toscane zorgt altijd voor trouwlocaties die zowel binnen als buiten genoeg plek hebben, zo komen jullie nooit voor vervelende verassingen te staan (in Italie wordt wel gezegd dat een natgeregende bruid veel geluk met zich meebrengt; Sposa bagnata, sposa fortunata!).

11. Wat kost een bruiloft in Toscane?

Om een goed idee te krijgen van de (basis) kosten van een Toscaanse bruiloft, raden wij jullie aan om het volgende artikel te lezen op het blog van Roos; http://www.hiptrouweninitalie.nl/trouwen-in-italie/de-toscaanse-bruiloft-de-kosten/ 

12. Kunnen wij ons huwelijk in het buitenland ook verzekeren?

Ja het is mogelijk om jullie bruiloft in Italie te verzekeren, kijk voor meer informatie op één van de volgende websites:

13. Wat is de beste periode om een locatie te komen bezoeken en kennis te maken met Trouwen in Toscane?

Een locatie bezoek kan het beste plaatsnemen in de herfst maanden (vanaf oktober tot november) en in het vroege voorjaar (vanaf maart tot begin mei) In de maanden (midden) mei, juni, juli en augustus is onze beschikbaarheid vaak gelimiteerd ivm huwelijken. In de maand september zijn wij helaas niet beschikbaar voor locatiebezoeken, dit in verband met de vele  huwelijken die wij in deze maand organiseren

Staat jullie vraag niet bij deze faq lijst, gebruik dan ons contactformulier:

Wij hebben een vraag:

* indicates required field
FAQ