ACCOMMODATIE

Jullie willen graag trouwen in Toscane? Eén van de belangrijkste onderdelen van een Toscaanse bruiloft, is de accommodatie. Het grootste deel van jullie huwelijk zal hier namelijk plaatsvinden. Dit is dan ook één van de meest belangrijke services die wij aanbieden: het voorleggen en/of zoeken van een geschikte accommodatie die bij jullie past.

Alle accommodaties waar wij mee samenwerken worden in zijn geheel afgehuurd en behoren bijna allemaal tot de categorie ‘Rustiek Toscane met een vleugje luxe’. Alle accommodaties worden door ons persoonlijk uitgezocht, bezocht en getest. Daarbij houden wij regelmatig contact met de managers en/of eigenaren van de desbetreffende accommodaties: Een fundamenteel element voor een goed geslaagde Toscaanse bruiloft.

Bij het eerste contact tussen bruidspaar en het team van Trouwen in Toscane, worden er verschillende accommodaties voorgelegd door middel van een vrijblijvende offerte.

 

 Agriturismo

 

Willen jullie graag een landelijk Toscaanse bruiloft? Dan is een agriturismo de juiste accommodatie voor jullie. Bijna alle agriturismi produceren hun eigen wijn, olijfolie en hebben soms een eigen restaurant, waar jullie van de plaatselijke gerechten kunnen genieten.

TROUWEN IN TOSCANE WERKT ONDER ANDERE SAMEN MET:

- Een agriturismo op slechts 30 minuten van Florence, met een prachtig uitzicht over de omringende heuvels. Bij dit agriturismo kunnen jullie samen met naaste familie en vrienden overnachten, maar ook tot 80 gasten uitnodiging voor de trouwdag zelf.

 

Burcht, villa of landhuis

 

Willen jullie een Toscaanse bruiloft met een vleugje luxe ? Dan is een mooie Toscaanse burcht of een rustieke villa echt iets voor jullie. Ook hier staan eigen wijn en olijfolie vaak op een gedeelde eerste plaats, maar vaak mist het restaurant. In deze gevallen huren wij graag een lokale chef of catering voor jullie huwelijksdiner in.

TROUWEN IN TOSCANE WERKT ONDER ANDERE SAMEN MET:

- Eén van de mooiste burchten van het Chianti gebied. Vlakbij deze burcht kunnen jullie wettelijk trouwen in een kapel tussen de wijngaarden of op een leuk pleintje in een typisch Toscaans dorpje. Bij beide trouwlokaties kunnen jullie  genieten van een lekkere lunch bij één van de favoriete restaurants van het Nederlandse koningklijk huis. Het huwelijksdiner kan  bij de burcht zelf worden gehouden, met een fantastisch uitzicht over het Toscaanse landschap en een prachtige zonsondergang.

 

Kasteel

 

Dromen jullie helemaal weg bij een romantisch kasteel ? Dan zijn één van de prachtige Toscaanse kastelen zeker voor jullie weggelegd. Ook worden bij de meeste kastelen in Toscane nog olijfolie en wijn geproduceert en menig kasteel verzorgt zijn eigen catering tijdens het huwelijksdiner.

TROUWEN IN TOSCANE WERKT ONDER ANDERE SAMEN MET:

- Een prachtig Toscaans kasteel midden in het Chianti gebied. Met stijl ingerichte kamers, een prachtige binnenplaats, een grote cederboom en een Romaans kerkje zijn de ingredienten voor jullie droomhuwelijk!

Meer weten? Vraag hier jullie vrijblijvende offerte aan!

ACCOMMODATIE

TROUWLOCATIE

Nadat de ideale accommodatie in Toscane is uitgekozen, is het de beurt aan de trouwlocatie in Toscane. Niet onbelangrijk als jullie voor een burgerlijk huwelijk gaan; het voorleggen en/of zoeken van een geschikt trouwlocatie. De trouwlocatie wordt altijd in een tweede moment aangeboden, deze wordt vrijwel altijd gezocht in de buurt (met een max. van 30 min. rijden) van de accommodatie in Toscane waar jullie verblijven. Gelukkig zijn we in Toscane en hebben jullie de mooiste trouwlocaties voor het uitkiezen!

Trouwen in Italië en Toscane kan op 3 manieren, ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.

 

Het burgerlijk huwelijk

 

trouwen in toscane trouwlokatie
Het burgerlijke huwelijk in Italië is bureaucratisch gezien, in een handomdraai geregeld. Echter kan er niet overal getrouwd worden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een gemeenteambtenaar naar ‘jullie’ locatie te laten komen. Het burgerlijk huwelijk kan dan ook alleen maar plaatsnemen in en bij een trouwlocatie die eigendom zijn van de desbetreffende gemeente. Wel komen er elk jaar meerdere bijzondere trouwlocaties bij, waarbij de gemeente toestemt in het houden van burgerlijke huwelijken bij bijvoorbeeld: kastelen, agriturismi en villa’s.

Wij organiseren graag jullie burgerlijke huwelijk in typisch Toscaanse dorpjes, in een kapelletje midden in de wijngaarden, bij een agriturismo of kasteel. Meer weten over de mogelijkheden van een burgerlijk huwelijk in Toscane of een bijzonder mooie trouwlocatie ? Vul ons aanvraag formulier in!

 

Symbolisch huwelijk

 

trouwen in toscane trouwlokatie

Het is ook mogelijk om het ja-woord in Nederland of België te geven voor de burgerlijke stand en het hierna nog is over te doen in Toscane door middel van een symbolische ceremonie. De symbolische ceremonie kan worden  voor gegaan door een vriend of familielid, of door onze ‘bijzondere trouwambtenaar’ Marina; een Nederlandse vrouw die al meer dan 10 jaar in Toscane woont en onder andere de symbolische ceremonies voor Trouwen in Toscane verzorgd.

Wij organiseren graag jullie symbolische huwelijk waar jullie willen, die bijzondere plek of op de accommodatie waar jullie verblijven. Meer weten over de mogelijkheden en de invulling van een symbolisch huwelijk in Toscane ? Vul ons aanvraag formulier in!

 

Religieus huwelijk

 

trouwen in toscane religieus huwelijk trouwlocatie

Italië is een katholiek land en de meeste kerken zijn dan ook katholiek. Willen jullie een katholiek huwelijk in Toscane? Geen probleem, wat dacht je van een prachtig huwelijk in de kerk van San Gimignano ? Zijn jullie echter protestants, dan raden wij altijd aan om jullie eigen pastoor vanuit Nederland mee te nemen en door hem of haar de inzegening te laten doen bij een mooie trouwlocatie.

Mochten jullie slechts een ‘blessing’ willen, geleid door een Engels sprekende priester/pastoor ? Dan is dit ook mogelijk. Een blessing is een inzegening, die voor de kerk geen waarde heeft, maar richt zich vooral op die koppels, die toch graag op religieuze wijze, hun huwelijk willen inzegenen.

Wij organiseren graag jullie religieuze huwelijk, in een mooie katholieke kerk of privé kapel. Meer weten over de mogelijkheden van een religieus huwelijk in Toscane ? Vul ons aanvraag formulier in!

TROUWLOCATIE

WEDDING DESIGN

 

Wie voor Trouwen in Toscane kiest, kiest ook voor een bespoke wedding design. Hoe jullie dag eruit komt te zien, wat de feel en de look zal zijn, is voor ons een belangrijk deel van de service die wij leveren.

trouwen in toscane funkybird fiori

Denk bij wedding design niet alleen aan de bloemen, maar ook tot in de details mooi gedekte tafels, leuke (vintage) zithoekjes, die speciale trouwauto, een photobooth voor de gasten, die prachtige kroonluchters, tientallen lichtjes in de boom.

 

DIY wedding design by Trouwen in Toscane

 

Photo: funkybirdphotography.com copyright 2015

Het grote voordeel van Trouwen in Toscane is dat we veel zelf doen, wat in het geval van het wedding design, de kosten vaak aardig kan drukken. Zo heeft ieder bruidspaar, met groot of klein budget, bij Trouwen in Toscane, altijd  haar persoonlijke bespoke wedding design.

 

Bloemen en moodboards

 

 

Bloemen zijn de passie van Sonja de Graaf, zij weet als geen ander een magische sfeer te creeëren tijdens een huwelijk. De meeste bloemen waar zij mee werkt, komen rechtstreeks uit Nederland maar ze struint ook graag de plaatselijke bloemenmarkten af, op zoek naar de beste kwaliteit, soort en kleur.

trouwen in toscane funkybird fiori

Aan de hand van de gekozen accommodatie en trouwlocatie, wordt er voor elk bruidspaar , na een korte lijst met vragen,  door  Sonja een bloemen-moodboard gemaakt. Vanuit dit moodboard werkt zij samen met het bruidspaar de details uit en maakt aan de hand hiervan, een offerte klaar.

Trouwen in Toscane funkybird fiori

In samenwerking met Roos, vloeien de organisatie en het design  in elkaar over en wordt de perfecte Toscaanse bruiloft voor veel koppels werkelijkheid. Wil een aanstaand bruidspaar net iets meer uit hun Toscaanse bruiloft halen? Dan zijn zij bij Trouwen in Toscane aan het juiste adres.

Meer weten over ons wedding design ? Vul ons aanvraag formulier in of stuur een mailtje naar sonja@trouwenintoscane.nl

Neem ook een kijkje op de website van Sonja de Graaf Funkybird.it en neem een kijkje op deze website bij de moodboards van een aantal huwelijken !

WEDDING DESIGN

MOODBOARDS

Om een beter idee te krijgen van hoe jullie dag er uit komt te zien, is het altijd leuk om bij andere bruidsparen te spieken. Hieronder een aantal mooboards van huwelijken die wij door de jaren heen hebben georganiseerd.

 

Geraldiene en Mark – 12 september 2014
Elegant-Tuscan-country&Lace-Wedding

Funkybirdphotography.com copyright 2015
Funkybird fiori Flower design

Iris en Jurgen – 19 juli 2014
Romantic, rustic, vintage- wedding

Funkybirdphotography.com copyright 2015
Funkybird fiori Flower design

Joy en Kevin – 18 september 2014
young, tiffany, peach, happy, rustic – wedding

Funkybirdphotography.com copyright 2015
Funkybird fiori Flower design

Sissy en Corné – 27 september 2014
Intimate,Tuscan, Happy, family, pink, peach -Wedding

trouwen in toscane funkybirdphotography tuscany loves weddings

MOODBOARDS